Rychlá domácí tatarka z majolky je skvělou volbou k smaženým jídlům i grilovanému masu. Místo kupovaných omáček si ji můžete snadno a rychle připravit sami. Tato lahodná příloha dodá Vašim pokrmům výbornou chuť.

-
Čas přípravy10 minut
-
Porce4
-
Celkový čas10 minut
Suroviny na tatarskou omáčku
- Kvalitní majonéza – 200 g
- Cibule – jemně nasekaná – 15 g
- Kyselé okurky – nastrouhané – 25 g
- Nálev z okurek – 2 lžíce
- Cukr – 1 lžička
- Worcesterová omáčka – 1 lžička
- Sůl a čerstvě mletý pepř – podle chuti
Postup přípravy – rychlá domácí tatarka
Do misky dáme majonézu a přidáme k ní jemně nasekanou cibuli spolu s nastrouhanou okurkou. Poté směs dochutíme worcesterovou omáčkou, cukrem a lákem z okurek. Nakonec tatarku osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř.
TIP:
- Pokud chcete omáčce dodat zajímavý šmrnc, můžete přidat lžičku nasekaných kaparů. Ty sice nejsou součástí základního receptu, ale výrazně obohatí chuť. Máte-li doma nakládané kapary, určitě je vyzkoušejte pro intenzivnější aroma.
Chutnala Vám naše domácí tatarka? Vyzkoušejte také:
Suroviny
Rychlá domácí tatarka
Mohlo by se vám líbit
Napište komentář Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hodnocení receptu